Velká čtveřice

Velká čtvěřice

Jednoho jarního dne, se parta čtyř vlků rozhodla, že opustí svou rodnou zemi a založí novou kde budou moci vládnout a povyšovat se nad ostatními. První z party vlků  se jmenoval Purpose. Byl nejsilnější z nich a jeho magií byla země. Purpose měl bratra, Coryena. Coryenovou magií byl oheň. Další z party se jmenoval Kale. I on měl jako ostatní magii a tou byla magie krve. Aby jejich parta nebyla složená jen z pohledných vlků, odvážila se s nimi jít i jedna vlčice se jménem Waylen. I ona ovládala jistou magii a tou byla voda.

Protože to nebyli pouze vlci s magiemi, ale měli i křídla, jejich cesta byla jednoduší. Letěli dvě noci, než konečně narazili na pevninu. Narazili na ostrov uprostřed pustého oceánu, plný nádherné přírody a spoustou fantastických zvířat. ,,Tohle je to pravé místo, kterému můžeme vládnout!” Zvolali vlci nadšeně. Radostně okolo sebe pobíhali a nemohli se vynadívat na tu nádhernou krajinu kolem nich.

Jejich radostné pobíhání ale něco přerušilo. Z lesa se vynořili dva podivuhodní vlci s náušnicemi, pírkami a vším podobným.Vlci znali tyto vlky jenom z příběhů jejich prarodičů. Byli to šamani. Jak šamani spatřili partu vlků, zhrozili se a jeden ze šamanů vlkům znemožnil pohyb. ,,Co tu pohledáváte? Zabloudili jste snad?” Zeptal se rázně jeden ze šamanů, i když on sám věděl že zabloudit na pustý ostrov je trochu divné. Vlci mlčeli. ,,Odpovězte, sic je vám život milí!” Vykřikl druhý z šamanů, nad čímž ten druhý jen zakroutil hlavou. Konečně jeden z vlků nabral odvahy a šamanům odpověděl. ,,Nezabloudili jsme, hledáme místo, kterému bychom mohli společně vládnout.” Pravil hrdě Purpose. Šamani na sebe krátce pohlédli a znovu obrátili pohled k vlkům. ,,Když chcete stát se mocnými, můžeme vám pomoci.” Pravil jeden z mocných  šamanu. ,,Jsme už staří a potřebujeme své nástupce.” Řekl ten druhý. ,,Bude to však mít i jeden háček. Každý z vás musí splnit velmi těžký až skoro nesplnitelný úkol, pokud ho splní, stane se naším učedníkem.” Vlci nad tím přemýšleli, dokud nepřikývli.

Druhý den se vlci posilnili a šamani se mezitím dohadovali, jaký úkol komu dají. Každý z vlků svůj úkol splnil, až na jednoho a to Kale, který při svém úkolu zemřel. Šamani vlky naučili co všechno uměli. Mezitím však stárli a už bylo na čase aby se o zemi starali jejich nástupci.

Pár dalších let uplynulo a vlci chtěli založit rodinu. Problém byl však takový - v partě byla jenom jedna vlčice a to Waylen, do které byli oba bratři zamilovaní. Oba jí vyznali lásku a nikdo z nich o ústupu neuvažoval. Bratři spolu soupeřili, dokud je Waylen nezastavila. Pravila že miluje Purposa. To Coryena rozzuřilo a zlomilo. Celý svět se pod ním protrhnul a jeho mysl pohltila zlost a zášť ke svému bratru. Se vším vztekem a zármutkem spálil polovinu země a vše živé a krásné co zde žilo, se proměnilo na ohavné a skoro mrtvé. Purpose Coryena zastavil v čas, než spálil i druhou polovinu a Coryen se zlomeným srdcem zmizel v temnotě mezi stromy na spálené straně.

Purpose s Waylen založili rodinu a zemi pojmenovali Purposefuls. Coryen se stal pánem své strany, té plné zla, žalu a nenávisti. Pojmenoval ji Passive, mezitím co stranu dobra, pojmenoval Purpose Positive. Oba však potřebovali ve své zemi někoho komu mohli vládnout, nebo snad postavit armádu proti tomu druhému. Podařilo se jim objevit způsob jak obnovit a vylepšit portály do Purposefuls a tak se do jejich země dostávalo více a více vlků.

Díky zhrzené lásce se země Purposefuls rozdělila na dvě poloviny. Díky dvou bratrům se na Purposefuls dostalo více vlků. Díky velké čtveřici (nebo snad jenom trojici?) Je Purposefuls tam kde je a být má.